Tui Na: Chinese massagetherapie

(spreek uit: Twie Nah)

Tui Na massage

Als je niet lekker in je vel zit of je hebt pijn, dan kan de Chinese massage, gekend als Tui Na, jou een welkome verlichting brengen. Het is gewoon de meest geprobeerde en meest geteste massage in de wereld. Het is een zeer effectieve behandeling en zeer compleet.

Tui Na wordt gegeven op je kleding. Je zit op een stoel of ligt op de massagetafel. In China behandelen de Tui Na therapeuten lichamelijke toestanden die, hier in het Westen, behandeld zouden worden door osteopaten, chiropractors en fysiotherapeuten of met drugs.


Wat zijn de voordelen van een Tui Na behandeling?
Tui Na therapie behandelt chronische pijnen, nek, schouder en rugpijn en immobiliteit, ook de ‘tenniselleboog’ reageert zeer goed. Hoofdpijnen, migraine, constipatie, PMS en nog een heleboel emotionele problemen verminderen met een Tui Na therapie.

Wees bereid om enkele vragen over jouw gezondheidstoestand te beantwoorden voor je een Tui Na behandeling krijgt. De therapeute wil je hele zijn in beeld krijgen en niet alleen zichtbare dat jou last bezorgt.
Het is echt holistisch.


Tui na is een behandelmethode die al eeuwenlang in China wordt uitgevoerd en die nu ook in de westerse wereld begint door te dringen. Tui na kan worden toegepast als een ontspanningsmassage, maar het is ook een ideale massagevorm voor het behandelen van klachten van medische aard, waaronder diverse kinderkwalen. In dat geval spreken we van pediatrische tui na.

Verschil Tui Na voor volwassenen en kinderen
Een Tui Na behandeling combineert diverse massagetechnieken met de nadruk op invloeden uit de reflexologie en acupressuur. Tui Na heeft tot doel om de doorstroom van levensenergie (qi) in het lichaam te stimuleren door de meridianen en acupunten te stimuleren om zo ziektes te voorkomen of te genezen.

Kinderen beschikken over hetzelfde meridianensysteem als volwassenen. Het verschil is alleen dat de meridianen bij kinderen meer aan de oppervlakte liggen, waardoor ze gevoeliger zijn. Pediatrische tui na is daarom subtieler. Verder duurt een pediatrische Tui Na sessie korter (ongeveer 15 tot 25 minuten), dan een Tui Na sessie bij een volwassene (30 tot 60 minuten). Wel wordt de behandeling bij een kind frequenter gegeven, omdat het opgroeiende kind voortdurend aan verandering onderhevig is.

Aandoeningen die kunnen worden behandeld in Nephthys

Alle spieraandoeningen en sportletsels

Psychologische aandoeningen

Huidaandoeningen

Kinderaandoeningen

Tijdsduur Tarief
15 minuten € 15
30 minuten € 30
45 minuten € 45
60 minuten € 60